torstai 2. tammikuuta 2020

Walesiläinen kani – Welsh rarebit

Welsh Rabbit

Tarkkaavaiset lukijat lienevät huomanneet, että teen varsin harvoin äijäruokaa. Jonkin aikaa sitten oppimani Welsh rarebit on nimenomaan sitä: paahdettua leipää, olutta ja juustoa. Ei kasviksia. Turmiollisen herkulliseen pikkusyötävään saa vaihtelua valmistamalla punastunut kani eli lisäämällä perusversioon tomaattia.

Vanhaa reseptiä muokkasimme käyttämällä sinappijauheen sijasta dijon-sinappia ja pienellä määrällä Poppamiehen savuchiliä. Valkopippurin voi aivan hyvin korvata mustapippuerilla. Leipänä on toiminut parhaiten Fazerin Kaura & hapanjuuri. Valmistus on erittäin helppoa – jotakuinkin ainoa asia, joka voi mennä pieleen on liian korkea lämpötila, jolloin kastike juoksettuu.

Tarvitset


150 g cheddaria
1 rkl voita
¾ tl sinappia
1 maustemitta valkopippuria
¾ dl olutta
savuchiliä
1 muna
4 viipaletta paahdettua leipää

Welsh Rabbit

Leikkaa juusto pieniksi kuutioiksi tai raasta karkeaksi. Sulata voi miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita joukkoon juusto, sinappi ja pippuri. Lisää olut, kun juusto on alkanut sulaa. Lisää savuchili. Sekoita.

Vatkaa muna ja kaada se juustoseokseen, sekoita tasaiseksi.

Kaada juustoseos lämpimien paahtoleipien päälle.

Punastunut kani


Welsh rarebitiä voi mukailla monella tapaa. Oma suosikkini on punastunut kani, jossa perusreseptiin lisätään tomaattia. Meidän versiomme valmistetaan seuraavasti.

Tarvitset

4 tomaattiviipaletta
mustapippuria
suolaa

Paista tomaattiviipaleet niin, että ne hiukan ruskistuvat. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää tomaattiviipale jokaisen leivän juustokerroksen päälle.

Kommentit


Welsh Rabbit

Helppoa ja hyvää, turmiollisen herkullinen arkiruoka.
1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

As reported by Stanford Medical, It's indeed the SINGLE reason this country's women live 10 years longer and weigh an average of 19 kilos lighter than us.

(By the way, it has NOTHING to do with genetics or some secret diet and absolutely EVERYTHING around "HOW" they are eating.)

BTW, What I said is "HOW", not "WHAT"...

Click on this link to find out if this brief questionnaire can help you find out your true weight loss possibility

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...