tiistai 3. joulukuuta 2019

Sinisimpukat merimiehen vaimon tapaan – Moules marinières

Mussels

Sinisimpukat merimiehen vaimon tapaan, moules marinières, on tunnetuin tapa valmistaa sinisimpukoita eikä ihme, sillä simpukat näin valmistettuina ovat helppoja, vaikkakin työläitä ja kylmiä, valmistaa. Tämä nimenomainen resepti on Anthony Bourdainin kirjasta Les Halles Cookbook. Reseptissä on hieman huvittavaa, kuinka mittayksikkömuunokset on tehty grammantarkasti unsseista grammoihin, mutta sen ei kannata häiritä. Reseptejä on monenlaisia, esimerkiksi tämä BBC:n versio on mielenkiintoinen.

Tarvitset


Raaka-aineet


112 g voita
2 salottisipulia ohuina viipaleina
450 ml kuivaa valkoviiniä
vastajauhettua valkopippuria
suolaa
2,7 kg sinisimpukoita, juuri ennen valmistusta harjattuina
4 oksaa silolehtipersiljaa

Tarvikkeet


iso, kannellinen kattila

Kuumenna voi korkealla keskilämmöllä. Kun voi on sulanut, lisää sipuli ja kypsennä, kunnes sipuli on pehmentynyt ja alkanut ruskistua. Lisää viini ja kiehauta nostamalla lämpö korkeimmilleen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää simpukat kattilaan ja peitä kannella. Keitä kunnes simpukat ovat täysin avautuneet, enintään kymmenen minuuttia. Ravista kattilaa, lisää persilja ja ravista uudelleen. Halutessasi voit lisätä pehmennettyäv oita nokareen tuomaan täyteläisyyttä.

Tarjoile ja nauti.

Mussels

Kommentit


Kaunista ja hyvää, harvinainen oishikatta 5/5, siis.

Keitinlientä ei kannata heittää hukkaan, vaan siitä saa mainion kastikepohjan.

Mussel sauce

Liemen lisäksi tarvitset kermaa tai ranskankermaa, tai molempia, sekä hiukan voita.

Keitä lientä runsaasti kokoon. Lisää kerma ja keitä kokoon. Lisää nokare voita. Kaipasimme kastikkeeseen hiukan makeutta, joten liraus olorosoa lurahti mukaan. Nautimme kastikkeen gratin jurassiennen ja paisttujen ahvenfileiden keraEi kommentteja: