torstai 7. tammikuuta 2016

Kummisedän lihapullat

From Christmas at Lefkada 2015

Katsoimme joululomalla Kummisetä-trilogian osat yksi ja kaksi, jossa on kuuluisa pastakastikkeenvalmistuskohtaus.Clemenza: Heh, come over here, kid, learn something. You never know, you might have to cook for 20 guys someday. You see, you start out with a little bit of oil. Then you fry some garlic. Then you throw in some tomatoes, tomato paste, you fry it; ya make sure it doesn't stick. You get it to a boil; you shove in all your sausage and your meatballs; heh…? And a little bit o' wine. An' a little bit o' sugar, and that's my trick."

Pidimme elokuvista, joten luonnollisesti myös pastaresepti kiinnosti. Löysimme reseptin Food.comista, joka kertoo, että tämän reseptin väitetään olevan juuri Kummisetä-elokuvan resepti. Pakkohan sitä oli kokeilla.

Italialaisia makkaroita ei ollut saatavilla, joten tyydyimme jättämään ne pois. Lisäksi vähensimme hiukan sokerin määrää.

From Christmas at Lefkada 2015

Tarvitset


2 rkl oliiviöljyä
4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
800 g tomaattimurskaa
0,8 dl tomaattipyrettä
500 g lihapullia valmistettuna suosikkireseptilläsi
(italialaisia makkaroita grillattuina ja viipaloituina)
luraus punaviiniä
½ dl sokeria

Ohjeet


Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Lisää valkosipuli, kypsennä muutama minuutti niin, että aromit irtoavat, mutta älä ruskista.

Lisää tomaattimurska ja -pyre. Keitä viitisen minuuttia jatkuvasti sekoittaen. Lisää lihapullat ja makkarat, jos niitä on. Sekoita niin että lihapullat peittyvät kastikkeeseen.

Lisää luraus punaviiniä ja sokeria.

Madalla lämpöä ja anna kiehua hiljaa 20 minuuttia välillä sekoittaen. Tarjoa pastan päälle kaadettuna.

From Christmas at Lefkada 2015

Kommentit


Erinomaista, mutta vähennettykin sokerimäärä oli liikaa. Food.comin ehdotusta yrteistä kannattaa myös kokeilla. Lisäksi aiomme kokeilla myös versiota, jossa on myös makkaroita. Oishikatta 4/5.

Muualla verkossa


Food.com: The Godfather's Spaghetti Sauce
Kummisetä: pastakastikkeenvalmistuskohtaus

Ei kommentteja: