perjantai 13. kesäkuuta 2014

Ravintola SicaPelle – elämyslounas Porvoossa

On ilo huomata, että Suomeen syntyy yhä enemmän ravintoloita, jotka tarjoavat kokonaisia elämyksiä: makunystyröitä hivelevää ruokaa, laadukkaita ja ruoan makuja korostavia viinejä sekä hyvää palvelua. Porvoossa sijaitseva Sicapelle Wining & Dining kuuluu ehdottomasti tähän porukkaan. Minulla (Heidillä) oli ilo tutustua tähän ravintolaan tänään.


SicaPelle toivottaa jo ulkona sydämellisesti tervetulleeksi. © Heidi Lehmuskumpu


Kaunis kattaus, Riedelin viinilasit ja hämyinen tunnelma kynttilöineen luovat seesteisen ja nautinnollisen odotuksen. © Heidi Lehmuskumpu

Mikä ihmeen SicaPelle?


SicaPelle on kunnianosoitus hyvälle ruoalle, paikallisuudelle ja myös taidehistorialle. Ravintolan nimi viittaa kuvanveistäjä Ville Vallgrenin lemmikkiporsaaseen, Sikapelleen. Vallgren nautti tunnetusti hyvästä ruoasta ja juomasta.

SicaPelle kuvaa itseään näin: "Luovuuden, hulluuden, rohkeuden ja innostuneisuuden kihelmöivä sekoitus. Kumarramme syvään porvoolaista raaka-ainetta ja alueen makukirjoa, lisäämme italialaisen viban, hämmentävän huomaavaisen palvelustailin, nuoruuden innon ja kymmenien vuosien kokemuksen."

Vuonna 2012 avattu ravintola onkin onnistunut varsin hyvin ja noussut Porvoossa toiseksi kuhinapaikaksi.


Laaja juomavalikoima odottaa ruokailijoita. © Heidi Lehmuskumpu


Fantastinen sisustus. © Heidi Lehmuskumpu

Kolmen ruokalajin lounas


SicaPellestä saa sekä lounas- että illallismenun. Sunnuntaisin tarjolla on myös brunssi. Kuten monessa tämän hetken fine dining -paikassa, täälläkin menu vaihtuu viikottain keittiömestari Benjamin Frostellin ajatusten ja sesongin mukaan.

Lounaalla voi valita kolmen (34 euroa) tai neljän (39 euroa) ruokalajin menun. Tällä viikolla menu näytti tältä:

Savusiika, varhaisperuna & kurkku
***
Risotto milanese & tomaattia
***
Kirjolohi, kukkakaali & porkkana TAI merguezmakkara, varhaiskaali & juuriselleri
***
Piparminttu, speltti & keltaluumu

Seurueellemme oli valittu kolme ruokalajia eli risottoa emme valitettavasti tällä kertaa päässeet maistamaan.


Alkuruokana suussa sulavaa savusiikaa, varhaisperunaa & kurkkua muiden höysteiden kera. © Heidi Lehmuskumpu


Nautin pääruoaksi paistettua lohta. © Heidi Lehmuskumpu


Lihainen pääruokavaihtoehto: merguezmakkara © Heidi Lehmuskumpu


Jälkiruoassa yhdistyivät kirpeät ja makeat maut jännittävällä tavalla. © Heidi Lehmuskumpu


Viiniä rakastava ihminen arvostaa paitsi ravintolan panostamista viineihin, myös Riedelin viinilaseja. © Heidi Lehmuskumpu


Ravintola oli täynnä pieniä yksityiskohtia, kuten tämän lampun hauska varjostin. Tämä pöytä suorastaan huutaa Aria ja minua tänne illallistamaan. ;) © Heidi Lehmuskumpu

Kommentit


Asuttuani New Yorkissa kolme vuotta on ollut karua palata Suomeen ja huomata, että monesti ravintolaan mennessään joutuu pettymään. Ruoka on tehty huonoista aineksista tai huonosti, viinit eivät istu ruokiin tai viimeistään palvelu pettää.

SicaPelle oli erinomainen poikkeus ja onnistui siinä mistä osa ravintoloista ei osaa edes haaveilla: elämysten tarjoamisessa. Kynttilät, kaunis kattaus ja erinomainen palvelu luovat oivalliset puitteet tulevalle ruokailulle. Jokainen suupala oli elämys ja viini täydensi upeasti ruoan. Erityinen kiitos siitä suodattamattomasta punaviinistä, jonka nimen jo valitettavasti unohdin. Fantastinen! SicaPelle yltää lähelle lempiravintolaani Murua, jossa käyminen on niinikään täysvaltainen nautinto.

Haluan ehdottomasti tulla kokeilemaan ravintolan illallista sekä brunssia. Minua kiinnostaa myös SicaPellen tarjoama viinipaketti, jolloin ruoan lisäksi viinejä saisi maistella vieläkin enemmän. Ei muuta kuin nautinnollista kesäviikonloppua suunnittelemaan. SicaPellen yhteydessä näyttää nimittäin toimivan myös Boutique Hotel Onni ja Hotelli Pariisin Ville.

Ei kommentteja: