torstai 29. toukokuuta 2014

Spiegelaun olutlasit

From Spiegelau Beer Tasting 2014-05-12

Vasemmalta oikealle: India Pale Ale -, Stout- ja tulppaanilasit.

Joitakin vuosia sitten osallistuin Riedel-lasien esittelyyn. Ideana on makuaistin manipulointi niin, että viini maistuu halutulla tavalla korostettuna. Nyt Riedelin tytäryhtiö on tehnyt saman oluelle. Kävimme tutustumassa Decanterin järjestemässä tilaisuudessa Vanhalla ylioppilastalolla Spiegelaun uusiin laseihin.

From Spiegelau Beer Tasting 2014-05-12

Yleisö odottaa lasien ääressä kiinnostuneena.

Vaaleana lagerina toimi Krombacherin Pils ja vehnäoluena Ayingerin. Molemmat lasit korkeita ja kapeita ja kaikkia laseja yhdisti ohuus, joka korostui lager- ja vehnälaseissa. Kauniin vehnäolutlasin huono puoli on sen korkeus: hyllyn löytäminen sille on haasteellista, jollei ole erityisen paljon kaappitilaa.

From Spiegelau Beer Tasting 2014-05-12

Oluissa Suomea edusti Stadin panimon American Amber DIPA, joka osoittautui hyväksi olueksi. Nimeään se ei kuitenkaan aivan lunasta, sillä se antaa odottaa voimakkaampaa humalointia. Kuvassa India Pale Ale -lasi.

Stout- ja India Pale Ale -lasit muistuttavat toisaan ja ne molemmat korostavat aromikkaiden oluiden tuoksua ja makua mainiosti. Viimeisenä pöytää saapui tulppaanilasissa Le Trappen ale. Tulppaanilasi on laseista minun suosikkini, mutta tilaisuuden tärkein opetus oli se, että hyviin laseihin kannattaa panostaa myös oluen kanssa. Pullosta juominen on oluelle luonnollisesti katastrofi, mutta perinteinen tuoppi ei sekään ole paras mahdollinen. Äijäruokala kiittää järjestäjää mielenkiintoisesta tilaisuudesta ja hienoista olutlaseista. Spiegelau lupaa lasiensa kestävän tiskikonetta, joka meillä on ehdoton hyvä puoli.

Muualla verkossa


Spiegelau
Decanter
Video IPA-lasista
Video Stout-lasista

Ei kommentteja: