lauantai 26. huhtikuuta 2014

Sitruunaiset lihapullat - Polpette al limone

From Polpette al limone

Il cucchiaio d'argento on hieno keittokirja, ja siitä käytännöllinen, että siitä on helppo löytää resepti jos sattuu olemaan jotakin raaka-ainetta. Meillä oli paketti naudan jauhelihaa, josta piti loihtia lauantai-illan illalinen ja keittokirjojen selailun jälkeen valintamme osui polpette al limoneen, lihapulliin sitruunakastikkeella.

From Polpette al limone

Alkuperäisessä reseptissä on paksua kermaa, jonka korvasimme ranskankerman ja kerman sekoituksella ja kastikkeen suurustimme vesitilkkaan liuotetulla maissitärkkelyksellä.

Tarvitset


400 g naudan jauhelihaa
50 g vasta raastettua parmesania
4 rkl béchamel-kastiketta
tilkka worcestershire-kastiketta
suolaa
40 g voita paistamiseen
2 rkl kermaa
2 rkl ranskankermaa
½ sitruunan mehu
maissitärkkelystä
tilkka vettä

Sekoita jauheliha, parmesan, béchamel- ja worchestershire-kastikkeet kulhossa ja mausta suolalla. Muotoile taikinasta kahdeksan lihapullaa ja litistä niitä hieman. Sulata voi pannulla ja anna sen ruskistua. Lisää lihapullat. Paista keskilämmöllä 15 minuuttia kääntäen säännöllisesti. Siirrä tarjoiluastiaan ja pidä lämpimänä. Kaada kerma ja ranskankerma pannulle. Lisää sitruunamehu ja suurus. Keitä kunnes kastike on suurustunut. Kaada kastike lihapullien päälle ja tarjoile.

Kommentit


Tästä tuli oikein hyvää, oishikatta 4/5. Tämä helppo ja sitruunanpirtsakka ruokalaji tulee varmasti vierailemaan illallispöydässämme myöhemminkin.

Ei kommentteja: