sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Red Rooster Harlem

Newyorkilaiset rakastavat brunsseja. Syykin on yksinkertainen: viikonloppuisin on paremmin aikaa istua ystävien kanssa. Lisäksi brunsseilla pääsee usein hienompiinkin ravintoloihin edullisempaan hintaan.

Yksi astetta parempiin ravintoloihin lukeutuvista brunssipaikoista on Harlemissa sijaitseva Red Rooster (310 Lenox Avenue, 125. ja 126. kadun välissä). Testasin paikan brunssin muutama viikko sitten ystäväni kanssa.

From Äijäruokaa: Red Rooster 2013-02-03

Ruotsalaisen huippukokin tarjoamaa lohturuokaa


Red Rooster mainostaa sivuillaan tarjoavansa lohturuokaa. Paikan perustaja, ruotsalais-etiopialainen huippukokki Marcus Samuelsson haluaa yhdistää niin amerikkalaista, ruotsalaista kuin etiopialaista ruokaperinnettä. Vuonna 2010 Red Roosterin avanneen Samuelssonin haaveena on, että ravintola on kohtaamispaikka eri taustoista tuleville ihmisille. Ja luonnollisesti kunnianosoitus Harlemille, joka on siistiytynyt merkittävästi viimeisen kymmenen vuoden aikana.

From Äijäruokaa: Red Rooster 2013-02-03

Lupaava alkutaival


Red Roosterilla on kaikki mahdollisuudet huippuluokan ravintolaksi. Samuelsson singahti kokkitaivaaseen ruotsalaisesta Aquavit-ravintolasta, New Yorkista, saaden useamman kunniamaininnan 1990-luvulla. Viime vuonna Samuelsson julkaisi kirjansa Yes, Chef! A Memoir, ja on sen jälkeen kiertänyt myös puhumassa. Miehen suosiota kuvastaa myös hänen Twitter-tilinsä: seuraajia on lähes 80 000.

Red Roosterin alkutaival onkin ollut hyvä, ja erityisesti paikan tunnelmaa sekä asiakaskunnan monimuotoisuutta kiitellään. Itseänikin viehätti nimenomaan paikan sisustus. New York Times arvioi paikan esimerkiksi näin.

From Äijäruokaa: Red Rooster 2013-02-03

Market Greens -salaatti alkuruokana


Red Rooster on jakanut ruokalistansa useaan eri lohkoon ajankohdan mukaan. Brunssilista on yllättävän suppea, mutta löysimme sieltä kuitenkin houkuttelevalta kuulostaneet alkuruoat.

Amerikassa tyypilliseen tapaan puolitimme Market Greens -nimisen alkuruokasalaatin, joka sisälsi vuohenjuustoa, punajuurta, pekaanipähkinäpyrettä ja sherry-vinegretteä (11 dollaria). Puolitus osoittautui hyväksi ideaksi, sillä annos oli valtava!

From Äijäruokaa: Red Rooster 2013-02-03

Lammasta ja lohta pääruokana


Ystäväni valitsi pääruoakseen Bunny Chow -nimisen annoksen (19 dollaria). Seesaminsiemensämpylöiden päälle oli tuotu lammaspataa, paistettu kananmuna ja ricotta-juustoa.


From Äijäruokaa: Red Rooster 2013-02-03

Oma valintani oli savustettu lohi kasvisten ja sitruunaisen aiolin kanssa (23 dollaria).


From Äijäruokaa: Red Rooster 2013-02-03

Vaikuttava naistenhuone


Jos vessa on siisti, ravintola on hyvä. Tämä on ollut mottoni kautta aikojen. Red Roosterin vessa ei ollut paitsi siisti, vaan oli myös taiteellinen. Tästä ehdottomasti pisteet ravintolalle!


From Äijäruokaa: Red Rooster 2013-02-03

From Äijäruokaa: Red Rooster 2013-02-03


From Äijäruokaa: Red Rooster 2013-02-03

Kommentit


Red Roosterin brunssi oli ihan hyvä, mutta ei valitettavasti saanut meiltä täydellisiä pisteitä. Kummankaan annos ei ollut viimeistelty makunystyröitä ajatellen. Lisäksi hinta-laatusuhde jää valitettavasti kauas monesta muusta brunssipaikasta.

Erityinen miinus tulee paikan juomista: brunssiin ei kuulun mitään juomia, vaan kaikki maksetaan erikseen. Esimerkiksi Bloody Mary -drinkki maksaisi 13 dollaria. Monessa brunssipaikassa on joko rajaton mimosa tai Bloody Mary -oikeus. Suurimmassa osassa ainakin yksi drinkki kuuluu hintaan.

Täytyy muistaa, että hinnat pitää kertoa 1,25:llä, jotta saa tietää todellisen hinnan verojen ja oikean suuruisen tipin jälkeen.

Vaikka brunssikokemus ei ollut täydellinen, Red Rooster on ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka. Itseäni houkuttelee erityisesti paikan illallistarjonta sekä livemusiikki. Viime vuonna paikalliset muusikkoystäväni esiintyivät usein ravintolassa soittaen brasilialaista musiikkia. Harmi, että en mennyt kuuntelemaan, sillä yhtenäkin kertana kuulijoiden joukossa oli myös Moulin Rouge -tähti Ewan McGregor. On hyvä merkki, jos ravintola on saanut julkkiksetkin kiinnostumaan.


SijaintiNäytä suurempi kartta

Aviomiehen lisäys


Little Red Rooster
Monille tulee ensimmäisenä mieleen ravintolan mielestä Rolling Stones ja heidän versionsa kappaleesta Little Red Rooster. Kun seuraavan kerran käyn New Yorkissa, haluaisin ehkä käydä tässä paikassa.

Ei kommentteja: