torstai 23. joulukuuta 2010

KatsomoSetä rubensilaisissa maisemissa. Oikealla puolellani pönötti Elizabeth I. The picture was taken by another food blogger so the usual CC license does not apply.

Kävin eilen ensimmäistä kertaa ravintola Katsomossa. Olen sen ohi kulkiessani huomannut, mutta kokeilematta se on jäänyt vaikka sen sijainti on lounasta ajatellen minulle ihanteellinen. Käymistönäisynä toimi se, että sain mahdollisuuden valita "kaksi yhden hinnalla"-ystäväkortin yhteen ravintolaan joukosta ravintoloita. Kortit olivat ravintoloiden joulubuffettiin ja Katsomo erottui edukseen menullaan, joka ei edustanut sitä kaikkein perinteisintä jouluruokaa, joka minusta kuuluu varsinaiseen joulunviettoon.

Yhteys Savoy-teatteriin näkyy tiloissa: avaraan aulaan eksyisi ilman selkeää viitoitusta ja sama pätee pitkään matkaan nenänpuuterointihuoneeseen. Tämä ei ole vakavaa. Pöytämme oli yläkerrassa, jota ei voi olla ajattelematta punaisten lyhtyjen alueena. Seinät ovat tunnettujen maalausten kopioiden täyttämiä kuten kuvastakin näkyy.

Buffet osoittautui erinomaiseksi. Minun mieleeni oli erityisesti hiillostettu lohi, joka oli ilmeisestikin valmistettu tatakin tapaan: lyhyt kypsennys, jonka jälkeen kala siirretään kylmään veteen, jotta kypsyminen pysähtyy ja lopputuloksena on selkeä kypsän ja raa'an ero. Kaunis ja maukas alkupala. Seurakseni pyytämäni toinen ruokablogaaja piti vielä enemmän prässätystä härästä, joka sekin oli erinomaista.

Palvelu oli korrektia, mutta mukavan rentoa. Aivan täysiä pisteitä siitä en anna sillä vesikannu saatiin pöytään vasta aterian loppupuolella ja sitä ennen vesilasimme olivat välillä tyhjiä turhan pitkään. Tämäkään ei ollut vakavaa. Viihdyimme molemmat ravintolassa ja ruoka oli hyvää. Äijäruokala suosittelee ja aikoo kokeilla jatkossa ainakin Katsomon lounasta.

2 kommenttia:

Maireanna kirjoitti...

Tuloksena ymmärsin positiivisen
makuelämyksen.
Entä hintahaitari..näin maalaista ajatellen? Kestääkö lompsa?Tuo vesikannu olisi saanut minultakin miinuspisteitä.

Ari Makela kirjoitti...

Ruoka oli tosiaan oikein hyvää.

Lompakon kestävyys riippuu tietysti lompakon paksuudesta, mutta lounaan saa lounassetelillä ja à la carten hintataso on minusta kohtuullinen varsinkin kun ottaa huomioon sen, että ollaan Helsingin keskustassa. Vaikea kommentoida kun ei ole sitä à la cartea koskaan nähnyt.

Ilman alennuskorttia tuo joulubuffet olisi ollut kovin kallis 48 euroa per syöjä. Yhteensä ilta kustansi noin 115 euroa - juomina kaksi kuohuviiniä, pullo espanjalaista punaviiniä ja yksi calvados.