lauantai 7. maaliskuuta 2009

Katajaisia siiderikyljyksiä

Kun kyljykset olivat parasta ennen päivämäärän jälkeen tajusin, että ne pitää käyttää kun ne vielä näyttävät ja tuoksuvat hyvälle ja päätin toteuttaa pitkäaikaisen idean tehdä tämän mainion italialaisen reseptin pohjalta, mutta korvaten viinin siiderillä.

Illallinen tuli dokumentoitua kovin kevyesti: ei ainuttakaan kuvaa ja ainesosatkin tuli lisättyä näppituntumalla. Siideri oli ainut, jonka oikeasti mittasin.

Tarvitset2 rkl oliiviöljyä
3 porsaan kyljystä
1 rkl katajanmarjoja karkeasti paloiteltuna
2 mausteneilikkaa
10 laakerinlehteä
iso sipuli silputtuna
2½ dl kuivaa siideriä (käytin Crowmooren kuivaa)
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

Ruskistin pannulla, maustoin ja tuuppasin 175-asteiseen uuniin 30 minuutiksi ja valelin niitä välillä. Äijäruokala suosittelee, oishikatta 4/5.

2 kommenttia:

Mirka kirjoitti...

Aijai, taisit ratkaista mitä meillä syödään tänään: jääkaapissa on puolikas sian ulkofilee ja tölkki kuivaa siideriäkin taitaa löytyä. Katajanmarja-laakerinlehti-neilikka kuulostaa NIIN...

Pitkää hauduttamista hämmästyn, eikö mene sitekäksi/kuivu? Yleensähän filee kypsennetään nopeasti juuri ja juuri kypsäksi. Vai mureutuuko uudelleen kun aika on tarpeeksi pitkä?

Mirka kirjoitti...

Onko tuo alkuperäinen ohje ajateltu kokonaiselle fileenpätkälle?

Leikkasin paksuiksi pihveiksi ja tein kuivaan Crowmooriin ohjeen mukaan. Sattumoisin käsillä oli myös viikonlopun grillibroilerista jääneet luut, joista keitin kanaliemen.

Tattis. Ei jää viimeiseksi kerraksi!