sunnuntai 31. maaliskuuta 2024

Ravintola Koto Bento

Koto Bento

Pidämme japanilaisesta ruoasta ja kumppanini huomasi, että Herttoniemenrannassa oli avannut uusi japanilainen ravintola Koto Bento torstaina 28.03.2024. Sitä piti, totta kai, kokeilla heti. Ravintola sijaitsee aivan meren rannala Annikanlaituri 1:ssä. Se on siisti ja valoisa, mutta tunnustettakoon, että koen jonkinlaista kiintymystä tokiolaisiin hieman nuhjuisiin radanalusravintoloihin, joista saa edullisesti hyvää ruokaa ja juotavaa.

Koto Bentossa tilaukset tehdään, ainakin bento-aikaan, tiskiltä. Palvelu on ystävällistä. Puikot ja vesi haetaan sivupöydältä, mutta luonnollisesti myös veitsiä ja haarukoita löytyy, jos puikkojen käyttäminen tuntuu hankalalta.

Hashioki Kissa-hashiokeista ei voinut olla pitämättä.

Tofu bento

Tofu Bento Kumppanini valitsi tofu benton. Tofu bento osoittautui erinomaiseksi, en ole suuri tofun ystävä, mutta kumppanini tofua maistaessa totesin, että tämä lienee parasta koskaan saamaani tofua. Maku toimi ja paistopinta oli ihanan rapea. Annoksen riisissä oli tummia seesaminsiemeniä, mutta sitä en tullut maistaneeksi.

Lohi-teriyaki bento

Salmon teriyai bento

Tilasin teriyaki-lohi benton ja kokemus oli mielenkiintoinen, koska teen itsen sake no teriyakia silloin tällöin. On aina kiinnostavaa vertailla omaa versiotaan laadukkaan ravintolan versioon. Oma teriyaki-loheni on selvästi raaempi sisältä ja kastikkeeni on makeampi. Joku saattaisi sanoa, että Koto Benton lohi oli tänään liian kuivan puolella, mutta toistaalta sen paistopinta oli upean rapsakka eikä kala ollut menettänyt mehevyyttään. Tässä mennään jo makuasioiden puolelle.

Annoksessani oli lisukkeena riisi tarjoiltiin seesaminsiemenien ja norileväsuikaleiden kera. Riisi toi kuitenkin esiin bentoboksin heikoimman kohdan. Riisin keittäminen on suuri, hienostunut, taiteenlaji eikä se ole helppoa. Koto Benton riisi oli tänään hyvää, mutta se olisi voinut olla vielä parempaa.

Erityset kiitokset annoksessani ansaitsevat parsat, joiden rakenne oli napsakka ja joille oltiin vilautettua sesamöljyä ja valkosipulia. Kummankin lisukkeisiin kuului wakame-salaatti, joka oli asiallisesti valutettu liiasta kosteudesta, ja kiinankaali, jossa oli majoneesia ja ripaus valkosipulia. Annoksissa olisi voinut lisäksi olla perinteisiä japanilaisia pikkelöityjä kasviksia.

Koto Bentossa saimme erinomaisen myöhäisen lounaan ja suosittelemma paikkaa lämpimästi. Ravintolalla on päivisin monipuolinen bento-menu ja iltaisin kiinnostavalta vaikutta izakaya-menu, joka on vielä testaamatta.

Ei kommentteja: