lauantai 1. lokakuuta 2016

Kuhaa myllärin vaimon tapaan - Sandre à la meunière

Sandre à la meunière

Ensimmäisen kerran törmäsin kalaan à la meunière verkkokeskustelussa, jossa tuttavapariskunta oli valmistanut kalaa tällä tavalla. Googlasin mitä termi tarkoittaa: voita, sitruuna ja persiljaa. Ajattelin, että tämän olisi pakko olla hyvää ja sijoitin reseptin hämämärälle ja pölyiselle mieleni hyllylle, joka toimii kokeiltavien asioiden listana. Kokeilin reseptiä lopulta tällä viikolla. Aloitin googlaamalla reseptin ja löysin sen Villa Ainala Cuisinen sivuilta. Blogi kertoo reseptin olevan peräisin Hans Välimäen kirjasta Ruokaa Ranskasta Hansin tapaan vaikka kyseessä toki on klassikko, jota kukaan ei voi omakseen sanoa. Resepti vaikutti niin yksinkertaiselta ja helpolta, että kokeilin sitä etätyöpäivän lounaaksi. Valmistauduin edellisenä iltana blancheeramalla muutaman puikulaperunan.

Tarvitset


yhdelle

1 kuhafile
25 g kirkastettua voita
vehnäjauhoja
suolaa
nokare voita
1 rkl tuoretta lehtipersiljaa.

Kirkasta voi. Sulata se hiljalleen kattilassa, mutta älä anna kiehua. Nosta kattila sivuun ja anna heran valua pohjalle. Kaada päällä oleva kirkas voi erilliseen astiaan.

pyöritä kuhafile vehnäjauhoissa ja suolaa hyvin. Paista kala kirkastetussa voissa, noin kaksi minuuttia per puoli. Ota kala pannulta. Lisää pannulle nokare voita ja freesaa persiljasilppua noin minuutin ajan. Lisää sitruunamehu ja anna ruskistua hieman. Kaada kastike kalan päälle. Tarjoa vaikkapa paistettujen perunoiden ja haricots-papujen kera.

Kommentit


Helppoa, hyvää ja herkullista. Kuhan maku on hento, joten tällainen yksinkertainen valmistustapa sopii sille mainiosti. Oishikatta 4/5.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Kuulostaa herkulliselta ja eipä tuon annoksen nimikään ole hullumpi :)