sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Meksikolainen fondue

From Äijäruokaa: meksikolainen fondue

Vasemmalla münster, oikealla Puna-Heidi ja takana provolone dolce.

New York -vuosina kävimme silloin tällöin syömässä ravintola Mólessa ja juuston ystävinä kokeilimme myös meksikolaista versiota fonduesta. Ihastuimme ja halusimme kokeilla sitä myös kotona.

Googlaamalla löysimme reseptejä, muun muassa mikroversion ja perinteisesti valmistetun. Niitä yhdistämällä kehitimme oman reseptimme.

Kävimme raaka-aineostoksilla Hakaniemen kauppahallissa, chorizon ostimme Neumatilta ja fondueen tulevat juustot Lentävästä lehmästä.

Meksikolaisia juustoja, joista edes nimet eivät olleet tuttuja, vastaavien juustojen löytäminen olisi ollut haastavaa ilman Lentävän lehmän asiantuntevaa kauppiasta. Juustoiksi päätyivät provolone dolce, münster ja Puna-Heidi.

From Äijäruokaa: meksikolainen fondue

Häälahjafonduepatamme

Tarvitset


Toisen alkuperäisen reseptin mukaan olueksi kelpaa mikä tahansa, kunhan se ei ole tummaa. Valitsimme tutun Pilsner Urquellin, joka toimi myös ruokajuomana.

Kahdelle

1¼ dl vaaleaa olutta
2 vihreää chiliä
1 valkosipulin kynsi
200 g provolone dolcea
200 g münster-juustoa ja puna-heidiä
150 g chorizoa

Leikkaa chorizo kuutioiksi. Raasta provolone dolce ja murenna muut juustot sekaan. Poista chilistä siemenet ja pilko. Pilko valkosipuli.

Paista chorizoa keskilämmöllä, kunnes siitä on lähtenyt runsaasti rasvaa. Älä kuitenkaan anna kuivua. Kaada ylimääräinen rasva pois ja lisää valkosipuli ja chili. Paista hetki, mutta älä ruskista. Lisää olut ja anna sen kiehahtaa. Lisää juusto vähän kerrallaan ja sekoita, jotta juusto sulaa tasaisesti.

Siirrä seos fonduepataan ja tarjoa hyvän vaalean leivän kera.

From Äijäruokaa: meksikolainen fondue

Meksikolainen fondue on paksua ja venyvää.

From Äijäruokaa: meksikolainen fondue

Kommentit


Tästä tuli todella hyvää, chiliä oli sopivasti antamaan pieni puraisu, mutta ei liikaa. Tarjoilu olisi kannattanut tehdä fonduepadan sijasta lämmitetyiltä lautasilta. Tätä tehdään ilman muuta uudelleen. Oishikatta 4/5.

Ei kommentteja: