sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Loimulohi

From October 16, 2014

Valmis loimulohi

Toissakesänä meillä oli, kiitos Heidin vanhempien, tilaisuus viettää viikko Kuusamossa. Nautimme viikosta muun muassa vaeltamalla Karhunkierroksesta kolme osuutta ja paistamalla loimulohen. Loimulohi on hyvää ja nuotiolla kokkaamisen tunnelma on ainutlaatuinen.

Loimulohen paistamismuistoja verestin lukemalla ScoutWikin ohjeen. Siihen ei juurikaan ole lisäämistä, mutta joitakin huomioita.

* Puutapit lienevät parempia, mutta meillä on pärjätty aina nauloilla.
* Kiinnityksessä kannattaa olla huolellinen ja laudan kallistuskulmissa varovainen. Nuotioon putoaminen ei välttämättä pilaa kalaa, mutta mieluummin ilman tuhkaa ja nokea.
* ScoutWikin ohje sanoo "kolmesta vartista ylöspäin...jopa joitain tunteja". Tämä on kärsivällisen kokin hommaa ja nälkää on syytä varautua hoitamaan muillakin keinoin.
* Pelkkä suola riittää mausteeksi, mutta muutakin voi käyttää. Kaupassa näkee aika usein esimerkiksi konjakkiloimulohta.

From October 16, 2014

Ensin tarvitaan tuli

From October 16, 2014

Lohifile levitetään lankulle.

From October 16, 2014

File naulataan lankkuun kiinni.

From October 16, 2014

Valelu

From October 16, 2014

From October 16, 2014

Ja viimeiseksi jäljet siivotaan, jotta seuraavillakin on mukavaa.

From October 16, 2014

Kommentit

Tästä tuli erittäin herkullista ja Heidin kuvat onnistuivat haastavista valaistusolosuhteista huolimatta, joten tämä ruoka saa harvinaiset oishikatta 5/5.


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Laiskana ei jaksa naulata filettä lautaan, vaan käyttää isoa halsteria. Helpompi käännellä.