sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Tori no nanban


Viimeisimpiin keittokirjaostoksiini kuuluu Izakaya - Japanese Bar Food, jota en voinut siihen törmätessäni vastustaa sillä olinhan rakastunut Japanissa juuri izakaya-ravintoloihin, joiden pubityylinen rento meininki viehätti.

Tori no nanban - kanaa eteläisten barbaarien tapaan. Mikä tässä on eurooppalaista? Sanoisin, että chilin käyttö ja se että annos tarjoillaan yhdestä kupista eikä niin että riisi on omassa kupissaan ja annos omalla lautasellaan.Tarvitset180 ml dashia
60 ml japanilaista riisiviinietikkaa
2 rkl japanilaista soijakastiketta
1 rkl tomusokeria
broilerin, mielellään luomu, rintafile
punainen chili
½ salaattisipuli
perunajauhoja
neutraalia kasvisöljyä paistamiseen

Sekoita pienellä paistinpannulla dashi, soijakastike, etikka ja sokeri. Keitä keskilämmöllä viisi minuuttia tai kunnes kastike on kiehunut hiukan kokoon. Poistä chilistä siemenet ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Leikkaa sipuli ohuiksi siivuiksi. Lisää chili ja sipuli kastikkeeseen. Siirrä syrjään.

Leikkaa broileri 3 cm palasiksi ja pyörittele ne jauhoissa. Kuumenna öljy ja paista paloja 5-7 minuuttia kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä. Siirrä lämmönkestävään astiaan ja lisää kuuma kastike. Anna maustua kaksi tuntia ja tarjoile huoneenlämpöisenä riisin kera.

KommentitJuuri pannulta otettu kananpala oli luonnollisesti maultaan mieto täydellisessä mausteiden puutteessaan, mutta kypsyysaste oli jäänyt juuri sopivan miellyttäväksi: kypsää, mutta vielä mehevää.

Pelkäsin kahden tunnin maustamisajan kastelevan leivityksen, mutta märkyys jäi maltilliseksi. Miedohkossa maussa tuntui selkeimmin chili ja nimestään huolimatta ruoka maistui selkeän japanilaiselta. Vinkeän maukasta, mutta suurta intohimoa tämä ei herättänyt, joten oishikatta 3/5. Kokeilusta jäänee keittiööni elämään marinoitu sipuli.

Ei kommentteja: