Mediassa oli viikolla merkillinen olutuutinen, jota käsiteltiin Helsingin sanomissa ja Alko uudistaa oluen näkyvyyttä myymälöissään ja Taloussanomissa Alko laski oluen hintaa.
Hesarin uutisen viesti on kummallinen sikäli, että miksi tuota luokitusta ei ole tehty jo kauan sitten, koska ainakin rivioluenystävän mielestä Alkon olutvalikoima on varsin hyvä ja hyllymetrejä on runsaasti. Ei Alko sekoita valko- ja punaviinejäkään hyllyissä; kummallisuutta lisää se, että eri olutlaatujen makumaailma on vähintään yhtä laaja kuin mietojen viinien. Talsa nosti otsikkoon suomalaisen A-oluen hinnan laskemisen. Makuasioista voi kiistellä, mutta en oikein ymmärrä suomalaisen perus-A:n pointtia: korkeampi alkoholipitoisuus vaatii runkoa, jota suomalaisessa perus-A:ssa ei ole.
Tällä viikolla minulla oli ilo nauttia jaettuna 75 cl pullollinen belgialaista luostariolutta, jonka merkki oli tuntematon, koska etiketti syystä tai toisesta kadonnut. Pullo oli ollut pitkään kaapissa. 9,5-prosenttinen, tasapainoinen, kaunis olut. Vahva olut voi olla hyvää, mutta silloin sillä pitää olla luonnetta. Toivottavasti Alko myy jatkossa näkyvästi myös mielenkiintoisia suomalaisia oluita.
2 kommenttia:
Mukava yllätyshän tuo on jos valikoimakin laajenisi samalla.
Alko on yksi niista asioista joita Suomesta kaipaan. Taalla ei ole mitaan sen tapaista. Toki loytyy viinimyymaloita, joista yleensa loytyy mielenkiintoisempia viineja ja ehka joskus harvoin asiantuntemustakin.
Ruokakaupoissa viinit on jarjestetty maittain tai alueittain, ei vareittain (tai edes rypaleittain): Australia, NZ, South Africa, Latin America, Europe, mutta hyllyjen jarjestelijoille ei ole aina selvaa, mille alueella mikin maa sijaitsee. Australiaa loytaa valilla vahan mista tahansa.
Hauskin tapaus asiantuntemuksesta on yhdesta kohtalaisen hyvasta ravintolasta. Listalta loytyi tsekkilainen riesling, joka tietysti heratti mielenkiintomme. Aikamme viinia maisteltuamme tutustuimme pulloon ja totesimme sen olevan Sturovon alueelta Slovakiasta, joka siis lie aika tunnettu viinialue. Huomautimme tasta ohimennen tarjoilijalle ja han poistui toisaalle neuvottelemaan. Hetken paasta han palasi kertomaan meille, etta Slovakia on kaupunki Tsekeissa, eika todellakaan uskonut vakuuttelujamme, etta kyseessa on kaksi eri maata.
Paatan raporttini talla kertaa toteamukseen, etta hyvia oluita on viela vaikeampi saada kuin viineja, muualta kuin paikallisista pienpanimoista siis.
Lähetä kommentti