lauantai 17. huhtikuuta 2010

Code di gamberi fritte in salsa rosa



The Silver Spoon on uusin keittokirjani, jota minulle suositeltiin. Wikipedian artikkeli sisältää myös mainintoja kritiikistä englanninnosta kohtaan, mutta en osaa italiaa kuin joitakin irtosanoja, joten jäävään itseni kritiikistä varsinkin koska en ole nähnyt alkukielistä versiota puhumattakaan siitä että ymmärtäisin siitä juuri mitään.

Pelkkä kirja kainalossani toi mieleeni katkaravut, jotka ovat minulle jonkinlainen intohimo, joten aloitan kirjan läpikäymisen niistä.

Tarvitset



4 rkl tomaattipyreetä
3 rkl kermaa
puolikkaan sitruunan mehu siivilöitynä
350 ml kuivaa valkoviiniä
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
1 valkosipulin kynsi
16 katkarapua kuorittuna ja suolistettuina
2 munanvalkuaista
kasvisöljyä uppopaistamiseen
vehnäjauhoja
suolaa ja pippuria

Sekoita tomaattipyree, kerma ja sitruunamehu kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää viini, mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää katkaravut ja sekoita hyvin. Anna maniroitua tunnin verran.

Vatkaa munanvalkuaiset hyvin kulhossa. Valuta katkaravut ja upota ne munanvalkuaiseen. Kuumenna öljy syvässä pannussa. Levitä jauhot matalaan astiaan pyörittele katkaravut niissä. Kypsennä katkat kullankeltaisiksi öljyssä. Poista katkat öljystä reikäkauhalla ja valuta talouspaperin päällä. Tarkista suola ja tarjoile erikseen tarjoillun vaaleanpunaisen kastikkeen kera.

Kommentit



Tästä tuli hyvää, mutta jotenkin laimeaa kuten melkein kaikki uusi mitä keittiöstäni on viime aikoina tullut. Isompia, parempia katkarapuja, kiitos. Kuitenkin kehityskelpoista. Merkityksellisen tästä teki se, että tämä oli ensimmäinen ruoka, jota tein uudessa kodissani ja nautin sen upouuden parvekepöytäni ääressä.

1 kommentti:

cele kirjoitti...

Mä hankin tuon alkuperäiskielisen version hiljakkoin kun kaipasin motivaatiota italian opiskeluun. En ole kyllä ehtinyt vielä kokeilemaan juuri mitään, mutta selailun perusteella on kyllä varsin kattava opus. Ja näyttäähän tuo alkuperäiskielinen vakuuttavammalta keittokirjahyllyssä.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...