Saimme kutsun ennen vappua järjestettyyn maistelu- ja esittelytilaisuuteen Rautatientorille akaalaisen Hopping Brewsters -pienpanimon pop-up-panimoravintolan. Tämä minulle uusi panimmo osoittautui positiiviseksi kokemukseksi. Panimon nimi on onnistunut kaksinkertainen sanaleikki: hop tarkoittaa sekä hyppyä että humalaa ja brewster on paitsi Suomenkin ilmavoimissa palvellut hävittäjälentokone että oluenpanijaa merkitsevä sukunimi.
Vapun kunniaksi Hopping Brewsterin markkinointislogan oli Olutkin kuplii ajatuksena, että vappukuohuviinin voi korvata kotimaisella pienpanimo-oluella. Ei ollenkaan hassumpi idea.
Raymond Collishaw johti ensimmäisessä maailmansodassa Black Flightia, josta Black Flight No. 2 Black Sheep -olut on saanut nimensä.
From Finland International Airshow 2014 |
Hawker Hurricane Suomen väreissä.
Ilmailuhistoria näkyy paitsi panimon logossa niin myös pullojen etiketeissä, jotka ovat saaneet voimakkaita vaikutteita lentokoiden nokkataiteesta (nose art). Tarkkasilmäinen huomaa, että logossa ja etiketissä ei ole Suomen ilmavoimien sodanaikaista tunnusta, sinistä hakaristiä valkoisella pohjalla. Vaikka ilmavoimien hakaristi onkin paljon vanhempi kuin natsi-Saksa, on vähintäänkin ymmärrettävää olla käyttämättä sitä: kotimaassa se toisia faneja, joita ei välttämättä haluta, ja ulkomaisille asiakkaille kohdistettuna se olisi markkinoinnillinen itsemurha.
Hopping Brewsters
Oluet
Brandäys on onnistunut hienosti, mutta tärkeintä on luonnollisesti pullojen sisältö.
Ensimäisenä maistoin Witch Dancea, joka on Gruit Pale Ale. Humalan sijasta olueen on käytetty yrtti- ja mausteseosta. Mielenkiintoista, mutta henkilökohtaisesti kaipaan olueeni humalaa.
Flight Cadet osoittautunu miellyttäväksi ja tasapainoiseksi APAksi.
Double Warthog DIPA on huomattavasti tuhdimpi, kuten double IPA:n kuuluukin. Maistamistani oluista pidin tästä ehkä eniten, vaikka nyt myöhemmin ajatellen Flight Cadetin muisto on miellyttävämpi. Olut on kuitenkin myös hyvin paljon mielialakysymys: joskus maistuu pils ja joskus maistuu barley wine. Mielialaeroon vaikuttaa myös Rautatientorin 10 °C ja Kalymnoksen 31 °C.
Hopping Brewsters on esimerkki siitä, kuinka paljon Suomeen on ilmestynyt laadukkaita pienpanimoita ja kuinka asiakkaat vaativat nykyään muutakin kuin bulkkilageria. Vaikka omaa suomalaista olutsuosikkiani ei näistä oluista löytynytkään, niin olut on laadukasta ja aion jatkossa seurata mitä Hopping Brewster panee. Äijäruokala suosittelee.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti