maanantai 4. heinäkuuta 2016

Hopping Brewsters: olutkin kuplii

2016-04-28_2874_makela_ari

Saimme kutsun ennen vappua järjestettyyn maistelu- ja esittelytilaisuuteen Rautatientorille akaalaisen Hopping Brewsters -pienpanimon pop-up-panimoravintolan. Tämä minulle uusi panimmo osoittautui positiiviseksi kokemukseksi. Panimon nimi on onnistunut kaksinkertainen sanaleikki: hop tarkoittaa sekä hyppyä että humalaa ja brewster on paitsi Suomenkin ilmavoimissa palvellut hävittäjälentokone että oluenpanijaa merkitsevä sukunimi.

Vapun kunniaksi Hopping Brewsterin markkinointislogan oli Olutkin kuplii ajatuksena, että vappukuohuviinin voi korvata kotimaisella pienpanimo-oluella. Ei ollenkaan hassumpi idea.

2016-04-28_2895_makela_ari

Raymond Collishaw johti ensimmäisessä maailmansodassa Black Flightia, josta Black Flight No. 2 Black Sheep -olut on saanut nimensä.

From Finland International Airshow 2014

Hawker Hurricane Suomen väreissä.

Ilmailuhistoria näkyy paitsi panimon logossa niin myös pullojen etiketeissä, jotka ovat saaneet voimakkaita vaikutteita lentokoiden nokkataiteesta (nose art). Tarkkasilmäinen huomaa, että logossa ja etiketissä ei ole Suomen ilmavoimien sodanaikaista tunnusta, sinistä hakaristiä valkoisella pohjalla. Vaikka ilmavoimien hakaristi onkin paljon vanhempi kuin natsi-Saksa, on vähintäänkin ymmärrettävää olla käyttämättä sitä: kotimaassa se toisia faneja, joita ei välttämättä haluta, ja ulkomaisille asiakkaille kohdistettuna se olisi markkinoinnillinen itsemurha.

2016-04-28_2886_makela_ari_01

Hopping Brewsters

Oluet


Brandäys on onnistunut hienosti, mutta tärkeintä on luonnollisesti pullojen sisältö.

2016-04-28_2884_makela_ari

Ensimäisenä maistoin Witch Dancea, joka on Gruit Pale Ale. Humalan sijasta olueen on käytetty yrtti- ja mausteseosta. Mielenkiintoista, mutta henkilökohtaisesti kaipaan olueeni humalaa.

2016-04-28_2899_makela_ari


Flight Cadet osoittautunu miellyttäväksi ja tasapainoiseksi APAksi.


2016-04-28_2890_makela_ari

Double Warthog DIPA on huomattavasti tuhdimpi, kuten double IPA:n kuuluukin. Maistamistani oluista pidin tästä ehkä eniten, vaikka nyt myöhemmin ajatellen Flight Cadetin muisto on miellyttävämpi. Olut on kuitenkin myös hyvin paljon mielialakysymys: joskus maistuu pils ja joskus maistuu barley wine. Mielialaeroon vaikuttaa myös Rautatientorin 10 °C ja Kalymnoksen 31 °C.

Hopping Brewsters on esimerkki siitä, kuinka paljon Suomeen on ilmestynyt laadukkaita pienpanimoita ja kuinka asiakkaat vaativat nykyään muutakin kuin bulkkilageria. Vaikka omaa suomalaista olutsuosikkiani ei näistä oluista löytynytkään, niin olut on laadukasta ja aion jatkossa seurata mitä Hopping Brewster panee. Äijäruokala suosittelee.


2016-04-28_2902_makela_ariEi kommentteja: