maanantai 13. tammikuuta 2020

Purjofetapinaattimunapaistos za'taarilla

Purjefetamunapinaattipaistos

Za'taarille piti keksiä käyttöä ja Googlen avulla löytyi Ottolenghin resepti Braised eggs with leek and za’atar. Pohdimme hetken, että onko tämä shaksouka, mutta ainakin Wikipedian mukaan shakshoukassa on aina munien lisäksi tomaattia, chiliä ja valkosipulia. Ruokalajin nimen pohtiminen on tässä herkussa vaikeinta, sillä se on erittäin helppo valmistaa.

Koska ruokailijoita oli kaksi, puolitimme annoksen, tosin voita ja öljyä taisi tulla alkuperäinen määrä. Ja mikä onkaan oikeastaan ison ja pienen purjon ero? Tämä ruokalaji ei, onneksi, ole grammantarkka.

Tarvitset


30 g voita
2 rkl oliiviöljyä
2 pientä purjoa ½ cm palasiksi leikattuna
½ tl jeeransiemeniä, paahdettuina ja kevyesti murskattuina
kaksi pientä säilöttyä sitruunaa, kuorittuina ja kannat poistettuna, hedelmäliha hienoksi pilkottuna
1½ dl kasvislientä
70 g baby-pinaattia
3 isoa munaa
50 g fetaa murrettuna 2 cm palasiksi
½ rkl za'taaria
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria


Purjefetamunapinaattipaistos

Lisää voi ja ½ ruokalusikallista öljyä isolle paistinpannulle, johon sinulla on kansi, ja laita se korkeahkolle keskilämmölle. Kun voi alkaa vaahdota, lisää purjo, ¼ tl suolaa ja reippaasti pippuria. Paista kolme minuuttia säännöllisesti sekoittaen, kunnes purjot ovat pehmeitä. Lisää kumina, sitruuna ja kasvisliemi ja keitä kokoon korkeallä lämmöllä 4-5 minuuttia, kunnes suurin osa liemestä on haihtunut. br />
Purjefetamunapinaattipaistos

Sekoita pinaatti sekaan, hauduta minuutti ja laske lämpö keskilämmölle.

Purjefetamunapinaattipaistos

Tee lusikalla kolme kuoppaa kasvissekoitukseen ja lisää rikottu muna jokaiseen koloon. Ripottele suolaa munien päälle ja lisää feta munien ympärille. Peitä pannu kannella. Hauduta 4-5 minuuttia, kunnes valkuaiset ovat kypsiä, mutta keltuaiset vielä juoksevia.

Sekoita za'taar lopun oliiviöljyn kera ja harjaa yli munien. Tarjoile heti suoraan pannusta.

Kommentit


Tällä reseptillä munat kypsyivät, ehkä puolittamisen vuoksi, täysin, joten seuraavalla kerralla niitä pitää kypsyttää hiukan vähemmän aikaa. Lopputulos oli kuitenkin täydellinen esimerkki siitä, että yksinkertainen kasvisruoka voi olla todella hyvää. Kaunista tästä ei taida saada, joten oishikatta 4/5. Mutta se maku!

Ei kommentteja: