lauantai 10. joulukuuta 2016

Myskikurpitsakeitto

Butternut squash soup

Kurpitsakausi on äijäruokalassa herkkukausi, puhutaan sitten friteeratuista kesäkurpitsankukista tai piirakasta. Tämän syksyn kokkaussuunnitelmiin kuului myskikurpitsakeitto. Reseptiä googlaillessani päädyin Tinskun keittiön paahdettuun myskikurpitsakeittoon. Reseptiä muokkasin sen verran, että vaihdoin kookossokerin tummaan ruokokidesokeriin.

Tarvitset


noin 1 kg myskikurpitsa
2 keltasipulia
8 dl kana- tai kasvislientä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 punainen chili
vastajauhettua mustapippuria
paprikajauhetta
loraus öljyä
1 tl rummaa ruokokidesokeria
1 tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa

Lämmitä uuni 200 °C. Halkaise kurpitsa pitkittäin ja kaavi siemenet talteen ruokalusikalla. Huuhtele siemenet lävikössä ja levitä ne talouspaperin päälle kuivumaan. Pilko kurpitsa pienemmiksi paloiksi. Levitä palat leivinpaperille, mausta suolalla ja lurauta öljyä palojen päälle. Paahda niitä uunissa 30 minuuttia. Kuori kurpitsat.

Pilko sipulit ja chili. Lisää ison kattilan pohjalle öljyä, kuumenna ja kuullota sipuli ja chili. Lisää liemi, kurpitsapalat ja mausteet. Anna kiehua hiljaa 20-30 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmennyt. Ota kattila liedeltä ja lisää tuorejuusto. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa nestettä ja tarkista maku. Tarvittaessa kuumenna keitto liedellä, mutta älä anna enää kiehua.

Paahda siemeniä tilkassa öljyä kymmenen minuuttia käännellen. Mausta suolalla ja esimerkiksi savustetulla paprikajauheella. Koristele keitto siemenillä ja halutessasi ranskankermalla tai vuohonjuustolla.

Kommentti


Tästä tuli erittäin hyvää, oishikatta 5/5.

2 kommenttia:

Tinskun keittiössä & Tyynen kaa kirjoitti...

Ihan parasta kun oma resepti päätyy bloggaaja-kollegan testaukseen. Tämä resepti on itseasiassa yksi ihan ensimmäisiä blogiin kirjoittamiani ja tuolloin valokuvauksesta ja stailauksesta ei vielä ollut mitään käryä :D Kun repsun blogiin laitoin niin sillon se ei oikeastaan kiinnostanut ketään. Tänä päivänä se on blogini luetuin resepti. Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua <3

JenniinaE kirjoitti...

Olen testaillut kurbitsa-bataatti keittoa ja tuo kyllä vei kielen mennessään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...