sunnuntai 6. lokakuuta 2019

Kalajuttu

2019-06-06_8535_makela_ari

Helsingin Harjussa sijaitsee maailman paras pub, Hilpeä hauki, joka on toiminut olohuoneenani vuodesta 1994. Ravintolan olen kuitenkin maininnut blogissa kovin harvoin ja silloinkin ohimennen. Paikka on tuntunut jotenkin liian tutulta ja läheiseltä kirjoituksen aiheena, mutta ehkä nyt vihdoin on aika kirjoittaa muutama sana kantapubistani.

Musiikkia Hauessa

Hauen hyviin puoliin kuuluu musiikittomuus. Paitsi silloin, kun musiikki on elävää.

Hauessa on nautittu, keskusteltu ja tutustuttu. Käyty porukalla syömässä, pelattu jalkapalloa – paitsi minä, entisenä jalkapalloharrastajana ja siten puolitoistapolvisena. Ei ollenkaan hassummat vajaat 26 kuusi vuotta, siis.


Kalamestarit


2018-09-06_8374_makela_ari

Mallaskosken panimon panimomestari Jyri Ojaluoma.

Sysäys kirjoittamiseen syntyi, kun Kalaravintolat aloittivat Kalamestarit-projektin, jonka ideana on tehdä kantisten kanssa olutta Mallaskosken panimolla. Minulla oli ilo ja kunnia olla Hauen kalamestarina syksyllä 2018. Projekti alkoi asiakkaan näkökulmasta syyskuun alussa kokoontumisella Leijuvan lahna kabinetissa. Oluttyypistä keskusteltiin – ehdotin trippeliä, mutta nopeasti selvisi, että aikataulullisesti niin vahva olut olisi mahdoton tehtävä. Lopulta päädyttiin milk stouttiin ja muutamaa viikkoa myöhemmin lähdimme aamujunalla Seinäjolle.

Maltaita

Maltaita.

Laktoosin lisääminen

Laktoosin lisäys.

vierre

Keiton jälkeen käsissämme oli valmis vierre, joka oli makeaa eikä erityisen miellyttävää.

kalamestarin_7_stout

Hiukan myöhemmin Kalamestarin 7 saapui ravintoloihin.

Kalamestarin 7 nimetty olut osoittautui lopulta varsin miellyttäväksi stoutiksi, jonka mausta en itse laktoosia löytänyt. Kauniit kiitokset Kalaravintoloille mielenkiintoisesta kokemuksesta. Keväällä tehtiin toinen olut ja parhaillaan on menossa kolmas erä.

Putkiremppa


Hilpeä hauki rempassa

Keväällä taloyhtiö meni putkiremppaan, joka tarkoitti tietysti myös tuskallista taukoa olohuoneen käytössä. Runsaat pari kuukautta vierähti, kunnes remontoitu ravintola aukesi kesäkuun alussa.

2019-06-06_8525_makela_ari

2019-06-06_8546_makela_ari

Vanhat ikkunakoristeet päätyivät seinälle.

Hauki avautui uudelleen kesäkuun alussa, entistä valoisampana ja perinteitä kunnioittaen rempattuna. Vanha "kabinetti" ilahdutti väljyydellään. Kuten on tapana sanoa:"Hauki on auki.".






Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...