sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Quiche au camembert



Kuluneen viikon miellyttävin tapahtuma oli ehdottomasti ruokablogistien syyskuun tapaaminen. On aina jännittävää tavata nettituttuja ja huomata kuinka samanlaisia tai erilaisia he ovat odotuksiin verrattuna. Ruokablogaajat ovat ihan omaa luokkaansa: on yhteinen harrastus ja lisäksi miesten kesken on kamerakerho.

Oma kontribuutioni iltaan oli quiche au camembert ja sen seuraksi pullollinen Tio Pepeä. Jälkimmäinen taisi tosin olla virhevalinta sillä se tuntui maistuvan vain minulle (hipsh). Quiche sen sijaan sai imartelevia kommentteja vaikka itse olen sitä mieltä, että mausteita siihen tuli hivenen liikaa.

Valkohomejuuston stydiyttä kannattaa harkita oman maun mukaan: mustaleimainen emmental vaatii seurakseen voimaa, mutta minkä verran? Kauan sitten tein tästä version, joka jäi silloisen avovaimoni suuhun, koska käytetty valkohomejuusto oli minulle liian vahvaa. Well, lucky her. Kyllähän niin hieno nainen kokonaisen quichen ansaitsee. Ja kaikesta huolimatta olemme edelleen ystäviä. Se on hienoa.



Tarvitset



voitaikinapohjan
kolmio Valion brietä tai vastaavaa juustoa
nyrkinkokoinen kimpale mustaleimaista emmentalia
3 kananmunaa
2 rkl pehmitettyä voita
luraus kermaa
mustapippuria
cayannepippuria

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Raasta mustaleima, laita kulhoon. Murenna brie sekaan. Sekoita haarukalla. Vatkaa munat sekaan haarukalla, lisää kerma ja mausta. Paista 35-45 minuuttia kunnes quiche on kohonnut ja sen pinta on ruskistunut.

Alkuperäisessä on suolaa, jota pidän lähinnä quichen pilaamisena, koska käytetyt juustot ovat niin suolaisia.

8 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Sherrythän on mitä mainiointa juomaa! Kuivat menee hyvin aperona ja tapas-juomana tai ihan vaikka hyvänä iltaviininä. Kuivien lisäksi makeissakin on hyviä vaihtoehtoja, enkä nyt tarkoita Bristol Creamia...

Teillä taisi olla mitä mainioimma kestit ruokineen ja juomineen.

Ari Makela kirjoitti...

Oli aivan erinomaisen oivallista, tusla. Mitä makeaa sherryä suosittelisit? Itse pidän sherrystä kovasti, mutta tuolla se ei tainnut nauttia suuresta suosista. Toisaalta kaikkea oli kovin runsaasti.

Merituuli kirjoitti...

kyllä oli piirakkasi hyvää - nam! ihanaa kun nyt saimme ohjeenkin, niin voimme tehdä tätä kevyeksi (?!) iltapalaksi tai ehkä paremminkin vieraiden saapuessa.

Tusla kirjoitti...

Alkon valikoimasta Lustau East India Solera hurmasi meidät täysin. :) Mainio jälkkäri ja iltahetken "meditaatiojuoma".

Meri, Helsinki kirjoitti...

Kiish oli mahtava! Ja minä olen myös kovasti sherryn ystävä, mutta en tiennyt koko Tio Pepen olemassaolosta :-D

Ari Makela kirjoitti...

Arvon Muuli, minä kyllä jo etukäteen sanoin, että tuon fino-sherryä quichen seuraksi :)

Mmm... Hetkinen, seuraavaan tapaamiseen pitänee kehittää ihka oma quiche, jonka kantava idea on sherry. Kantarelliquichen koin jo vähän omakseni, mutta tästä ehkä voisi tulla jotain todella omaa.

Hmm.

Polkkapossu kirjoitti...

Jep juustopiirakka oli kyllä mahtavaa. Vaikka taisinkin kommentoidan pohjaa, mutta sehän tosiaan riippuikin vain siitä, ettei voitaikina ole lemppareita.

Vai päädyitte vielä Bakersiin? No siellähän allekirjoittanutkin.

Meri, Helsinki kirjoitti...

Äijä, sisälukutaito, tuo aikamme yliarvostettu taito! ;-D

Nyt ostin Bristol Creamia, vaikka pitkäääään puntaroin Tio Pepen ja sen välillä. Enkä tiedä, mitä noloa bristolissa on, mutta olen valmis kestämään häpeän. :-) Mummini lempijuoma jo kauniin pullonsakin vuoksi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...